torstai 24. tammikuuta 2008

Toiseksi Winter XDreamissä

Multisport.fi suuntaa tällä kaudella kisaamaan myös ulkomaille. Tiimin kokoonpanossa on yhdistetty tuore veri ja kokemus, menohalut ja taito. Ensimmäinen koitos oli Winter XDream Virossa.

XDream organisaatio järjesti jälleen kerran huippuluokan kilpailun. Kolmihenkisiä joukkueita oli ilmoittautunut peräti 192 kpl. Multisportin tiimissä kisasivat Petri Forsman, Janne Mononen ja Eero Jäppinen.

Kilpailu oli rogaining tyyppinen kisa sisältäen 22 rastia. Vaativuutta oli lisätty kahdella n. kolme kilometriä pitkällä rastivälillä jotka oli pakko kulkea jompaan kumpaan suuntaan poimimatta samalla muita rasteja. Matkaa lienee tullut yhteensä n. 30km. Periaatteessa kaikki mahdolliset välineet olivat sallittuja. Useimmat joukkueet olivat varautuneet juoksemaan ja pyöräilemään. Meillä oli kickbiket mukana.

Kuljimme kulki koko matkan yksin näkemättä muita kärkijoukkueita missään vaiheessa. Lähdössä tuli jo selväksi, ettei mitään välineitä kannata käyttää, eli matka taitettiin juosten, kuten myös kaksi muuta kärkikolmikon joukkuetta. Kisasta tuli siis käytännössä rogainig tyyppinen suunnistuskilpailu. Kilpailu sisälsi yhden erikoistehtävän, joka oli hiihto ylämäkeen intin suksilla ja lasku takaisin lähtöpisteeseen. Tehtävä oli lähdön/maalin välittömässä läheisyydessä ja sen sai suorittaa missä tahansa kohdassa kilpailua. Viron kaksi kärkijoukkuetta suorittivat hiihdon heti lähdön jälkeen ja me vasta juuri ennen maalia. Olimme juuri suorittaneet tehtävän, kun näimme Sportlandin juoksevan maaliin toisesta suunnasta, meillä oli matkaa maaliin n.200m. Eroa tuli Sportlandin hyväksi vaivaiset 47 sekunttia. Kolmanneksi tullut Tirijad tuli 1min19sek meidän jälkeen maaliin. Kärki oli erittäin tasainen näin pitkässä kilpailussa.

Meitä harmitti luonnolisesti niukka tappio, mutta vastassa oli kuitenkin Viron maajoukkue suunnistajista kootut joukkueet, joten suoritukseen täytyy olla tyytyväinen.