perjantai 21. marraskuuta 2008

Monipuolista treeniä ja kisojen odottelua

Tiimin jäsenet hajaantuvat joulukuun alkupuolella kahteen eri suuntaan kisailemaan.

Pete lähtee ruotsalaisen Team Exploren vahvistuksena Abu Dhabiin. Siellä on edessä mm. hiekkaa ja kansainvälisen kärkitason kyytiä seikkailukisarintamalla, eli 6-päiväinen etappikisa Abu Dhabi Adventure Challenge. http://www.abudhabi-adventure.com/

Lämmönsietokykyään Pete testasi vähän aikaa sitten jo Brasiliassa, joten se ei varmaankaan tule aiheuttamaan ongelmia. Vielä kun nainenkin pysyy tajuissaan koko kisan, niin mahdollisuudet hyvään sijoitukseen ovat olemassa.

Janne, Eepo, Kettu ja Suvi suuntaavat mm. laadukkaasta kahvista tunnettuun Kolumbiaan, tarkemmin sanottuna Medelliniin. Neljän päivän mittainen etappikisa 7 Cerros Medellin pyörii tämän n. kolmen miljoonan asukkaan kaupungin ympärillä ja myös city-seikkailuna kaupungin sisällä. Tasosta ei ole juurikaan tietoa, sillä Abu Dhabin kisa ja Medellinin kisa ovat niin lähekkäin toisiaan, että tuskinpa kovin moni joukkue molempiin osallistuu.

Suvi Tiainen on ensimmäistä kertaa tässä joukkueessa mukana, mutta kokemusta löytyy mm. Abu Dhabista viime vuodelta ja kotimaisista seikkailukisoista. Suvi kilpailee myös aktiivisesti lähes kaikissa mahdollisissa kestävyysurheilulajeissa kotimaisella rintamalla ja lajit ovat hanskassa maastopyöräilystä hiihtoon ja triathlonista katujuoksuihin.

Jannen treenit keskittyvät hiihtokauteen valmistautumiseen, mutta rutiini ja suoritustaso seikkailukisoissa on sitä luokkaa, että oksat pois.

Kettu Kettunen taas on vanha ja kokenut kettu seikkailukisarintamalla ja muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen on kipinää lajia kohtaan taas alkanut löytymään. Kolumbian kisavalmistautuminen huipentuu kaksi viikkoa ennen reissua käytävään Päämajacity Ekstriim Challengeen, kaksipäiväiseen kutsukilpailuun, jossa taso on matala, mutta puheet kovat. Saa nähdä kuinka äijän käy.

Eepo on puolestaan työntänyt lastenrattaita melko ahkerasti ja sille taidolle saattaa olla tarvetta myös Kolumbiassa, jossa yhtenä "välipalalajina" on ihmisten kärräys paikallisilla puukärryillä.