sunnuntai 30. elokuuta 2009

Archipelagossa kolmanneksi

Pete ja Kai Immonen rykivät Archipelago Adventuressa kolmanneksi.

Raportti:
Kisassa tuli heikko startti heti muutaman kymmenen minuutin kisaamisen jälkeen kun saavuttiin pyöräilyn loppuun. Epäselvää oli mitä varusteita piti olla ja mitä sai olla uinnissa. Varusteiden vaihtelun jälkeen oltiinkin jo muutama minuutti kärkeä jäljessä kun lopulta veteen päästiin rasteja etsimään. Kun vielä rastit eivät löytyneet kovinkaan nopeasti eroa olikin todennäköisesti jo viitisen minuuttia kärkeen.
Olimme seuraavalle osuudelle valinneet varusteiksi räpylät joka osoittautui vääräksi valinnaksi, ainoa oikea valinta olisi ollut ilmapatja. Myös yksi rasti matkalla tuotti huomattavaa ongelmaa meillä ja muille kärkijoukkueille. Aikaa lienee kulunut vähintään viisi minuuttia sen etsimiseen. Kartalla ollut viiva näytti koordinaativiivalta kun karttakin oli vielä muoviin taitettu niin ettei viivan alaosaa näkynyt. Viiva olikin lopulta metsäautotie. Rastia etsittiin tien väärältä puolelta.
Vaihdossa olimme lopulta seitsemän minuuttia kärkeä perässä.
Seuraavan pyöräsiirtymisen poljimme hiiltomiesten peesissä.
Melonta suoritettiin hienolla järvialueella. Kaitsulla oli elämän toinen kerta kanootissa, ensimmäinen oli muutamaa päivää aikasemmin kun kerran käytiin melontaa kokeilemassa. Melonta sujui kuitenkin mukavasti lukuunottamatta lyhyitä kantoosuuksia missä tappiota kertyi maihinnousuissa ja lähdöissä. Melonnan jälkeen oltiin noustu kolmannelle tilalle yhdessä Putkurin kanssa.
Tässä vaiheessa tuli sitten juotua viimeinen desi juomaa. Energiat oli finaalissa jo 2,5h ennen maalia. Ilmeisesti kisaaminen melontaliivit päällä kulutti nestettä huomattavan paljon.
Lyhyt siirtymä taas pyörillä suunnistuksen alkuun.
Suunnistuksessa Putkuri otti tahtipuikot omiin käsiinsä ja me pysyteltiin tuntumalla. Matkalla ohitettiin Hiiltomiesten toinen joukkue.
Vuorossa taas lyhyt pyöräily seuraavaan questiin, Putkurin 15sek etumatka ajettiin kiinni heti ensimmäisen parin sadan metrin matkalla paremmalla reitinvalinnalla.
Seuraavaksi tultiinkin questiin joka osoittautui paskimmaksi questiksi EVER. Alkuun piti suota tarpoa lounaaseen yhdentoista ojan verran ja kääntyä vasemmalle. Seuraavaksi siirtyä kaksi ojaa oikealle. Seuraavaksi ojan päästä ylittää kaksi ojaa ja jatkaa vasemmalle. Sieltä saatiin leima korttiin. Pyöräilykengillä tarpoessa päkiät oli tulessa ja energiat suolla tarpoamiseen vähissä.
Loppu olikin sitten pyörä myllytystä jossa jouduimme Putkurille antamaan periksi heti koska Kaitsun pyörästä oli etukeula hajonnut. Loppu tultiin siitä huolimatta kohtuu hyvin koska eroa tuli kakkossijaan ainoastaan pari minuuttia.

Kisareitistä jäi loppu questia lukuunottamatta hyvä fiilis. Aikaa meni reilusti enemmän mitä ennakkoon oli lupailtu, mutta kai se kuuluu seikkailun henkeen että vastaan tulee yllättäviä tilanteita.