maanantai 29. maaliskuuta 2010

Talven hiihtosatoa ja kevään suunnitelmia

Hiihtoa:
Tiimin virallinen hiihtoniilo Janne K. Mononen hiihti kevään viimeisissä SM-kisoissa Kontiolahdella 50 km pertsalla sijalle 27. Raskas rata ja todellinen vesikeli pitivät huolen siitä, että aikaeroja syntyi. Janne jäi voittaja Ville Nousiaiselle reilut 9 minuuttia.

Janne hiihti myös Finlandia hiihdon 50 km perinteisellä ja Pirkan 90 km perinteisellä. Finlandiassa sijoitus oli 17. ja eroa kärkeen (Kari Varis) tuli reilut 7 minuuttia. Pirkan hiihdossa sijoitus oli 2., ja eroa kärkeen (Aki Ijäs) tuli nelisen minuuttia. Kolin x-wiimassa edellisviikonloppuna Eepon kanssa kuntoaan herkistellyt Mäkelän Ville oli Pirkassa kolmas, lähes tavoittaen Jannen lopussa. Poikien välille tuli eroa kokonaiset 11 sekuntia. Janne ei turhia matkalla passaillut, vaan hiihti noin puolet matkasta yksin muilta karussa. Tämä ei taida olla 90 km hiihtokisassa se varmin taktiikka menestyksen kannalta. Ville puolestaan niilotti maaliskuussa Vuokattihiihdon 60 km perinteisellä sijalle 9., 7,5 minuuttia kärkeä hitaammin.

Jannella tuli myös tukku muita startteja, mm. Keuruun SM-kisoista tammikuulta sprintistä sija 31. ja ehkä eniten ansaittua huomiota herättäneenä suorituksena Helsingin seudun hiihdon maakuntaviestin hiihtäminen yhden miehen kokoonpanolla. "Monomies" hiihti maakuntaviestin B-sarjassa (vapaat yhteisöt) 5 osuuksisen viestisuorituksen yksin, kilpailun ulkopuolella tosin. Aika olisi kyllä riittänyt kyseisen sarjan voittoon. Portugalissa marraskuussa telottu olkapää ei siis ainakaan intoa mieheltä vienyt.

Eepo puolestaan hiihti Keski-Suomi hiihdossa tammikuussa 50 km perinteistä ja sijoitus oli 7., 6 minuuttia voittajalle Jarmo Rissaselle jääneenä. Pogostan hiihdossa maaliskuussa Eepo tuli lauantaina 52 km perinteisellä maaliin neljäntenä, vajaat kolme minuuttia voittajaa Atte Seppästä hitaammin. Seuraavana päivänä, eli sunnuntaina, Eepo hiihti Pogostan 58 km:llä (vapaa) maaliin viidentenä kaksi minuuttia voittajalle Alexey Mazuroville jääneenä. Molempina päivinä jyystäneiden kokonaisajassa oli Eepo selkeästi nopein. Maakuntaviestissä Eepo hiihti Mikkelin kakkosjoukkueessa, mutta osuuden nopeimman ajan (M yl, pertsa 6 km).

Tulevia seikkailuja:
Nyt kun on talvi kohta takana ja hiihdot hiihdelty, alkaa taas kesäisempi seikkailukausi 2010.
Kauden kaksi tärkeintä kisaa tulevat olemaan Explore Sweden heinäkuussa ja tietysti ykköstavoitteena Bimbache (MM-kisa) syys-lokakuun vaihteessa. Kokoonpanot eivät vielä ole täysin selvät, mutta eiköhän noissa aika pitkälti samat naamat tule olemaan kuin aikaisemminkin.

Lisäksi keväällä Janne ja Pete edistävät lajia kisajärjestäjinä kotimaisen Multisport-cupin kisoissa. Kenties jotain vähän lyhyempiä kisoja tullaan myös käymään, mutta Explore Sweden ja Bimbache tulevat kuitenkin olemaan pitkinä non-stop kisoina ne eniten resursseja ja lomapäiviä syövät kisat.

Koska talvi on sujunut kaikilta suhteellisen hyvin ja ainakaan vielä ei kukaan ole onnistunut itseään pahemmin rikkomaan, näyttää tässä vaiheessa siltä, että lähtökohdat tuleviin koitoksiin ovat vähintään yhtä hyvät kuin viime vuonna.