maanantai 19. huhtikuuta 2010

Sawo Rogaining (6h) ja Võhandu Marathon 100km melontakisa Virossa

Lauantaina 17.4 melottiin Virossa 100 km pitkä Võhandu Marathon. Maaliin kisassa pääsi yhteensä 268 paria tai soolokisaajaa reilusta 300 sadasta osallistuneesta, eli kyseessä on osanottajamäärällä mitattuna melkoisen suosittu tapahtuma, kuten muutkin kestävyysurheilutapahtumat Virossa tuppaavat olemaan.

Pete ja Outi ottivat osaa kisan inkkarisarjaan (C2), ja kalustona oli Acron Whitewater. Maaliin Multisport-parivaljakko pääsi ajalla 10.20:19, joka oikeutti C2 Mix, eli sekasarjan voittoon. Nopeimmin satasen läpsyttelivät liettualainen pari Dubauskas/Butrimavicius kajakkikaksikolla aikaan 7.58:31, eli n. 12,5 km/h keskinopeudella. Hyvää vauhtia siis, vaikka jokimelonnasta onkin kyse. Reitti oli kuulemma erittäin hieno, ja pääosin virtaavaa ja mutkittelevaa jokea. Suomalaisista nopeimmin satkun meloivat pari Soivio/Hihnala sarjassa C2Men aikaan 9.37:15, jolla irtosi inkkarisarjan voitto. Tulokset täältä.



Janne ja Eepo puolestaan kävivät Varkaudessa juoksemassa 6 tunnin Sawo Rogainingin. Rogaining on suunnistuksen muoto, jossa on kartta täynnä eriarvoisia rasteja (kartta), ja eniten pisteitä kerännyt ja määräaikaan mennessä maaliin saapunut voittaa.

Varkauden kisa oli käytännössä 6h korttelisuunnistus, muutamilla metsäpätkillä höystettynä. Suurin osa ajasta ja matkasta juostiin siis tietä pitkin, ja asvalttiakin oli matkalla ehkä n. 30 km, yhteensä juoksumatkaa äijille kertyi reilu 60 kilometriä. Tuloksena erittäin kipeät jalat ja kisan voitto. Tulokset täältä. Valmistautuminen kisaan oli talven jäljiltä erittäin huono, lähes olematon. Jannella kyseessä oli kevään kolmas juoksulenkki, eikä Eepollakaan ollut kuin muutama lyhyt sutaisu enemmin alla. Meno oli tuskaista ja jalat jäykät jo n. 15 minuutin jälkeen, mutta vanhoilla pohjilla saatiin sentään jotenkuten köpöteltyä. Maaliin saavuttiin ajassa 5.39:49, eli vielä olisi ollut hyvin aikaa hakea yksi rasti maalin läheltä. Jalat olivat siinä vaiheessa kuitenkin sitä mieltä, että on parempi siirtyä maalin kautta suihkuun.

Näissä jäykissä tunnelmissa kohti uusia seikkailuja.