sunnuntai 12. lokakuuta 2008

X-kaadon voitto!

Janne ja Jenni nappasi X-kaadosta voiton, eikä vain sekasarjassa vaan myös miestiimeistä! Samalla varmistui multisport cupin kokonaisvoitto, johon olisi tosin riittänyt vaikka 9. sija.

Kisa meni kaikin puolin aika nappiin, ainut pummi tuli pyöräilyssä nelosrastilla, kun kartassa tiet näyttävät menevän hiukan eritavalla kuin maastossa. No se oli noin minuutin ohiajelu.
Kisa alkoi parin kilometrin yösuunnistuksella, jonka jälkeen olimme pikkasen kärkeä jäljessä, pääletkassa. Vaihdossa pyöräkengät jalkaan ja eteen päin. Pyöräilyn ykkösrastille tulimme vissiinkin toisena, muutaman muun tiimin kanssa. Ykkös-kakkosväli oli polkua pitkin ja matkalla oli 2 rastia, jotka piti leimata. Omjakon oli lähtenyt ykkösrastilta juosten, me jatkoimme pyörällä, koska preefingissä ratamestari sanoi, että loppupäässä ei saisi hirveästi ajella luonnonsuojelualueen puolella. Ymmärsimme, että aika lähelle kakkosrastia pitää mennä joka tapauksessa eli pyörät mukaan. Omjakonin ratkaisu oli viitisen minuuttia hitaampi. Toisen polkurastin jälkeen kakkosrastille mennessä olimme letkassa Tereksen ja Duron kanssa. Juuri ennen rastia pojat jatkoivat suoraan, me käännyimme rastille vievälle polulle. Matka jatkui pyörällä tiellä hyvää kyytiä. Taisimme olla kärjessä, mutta takana tulevat olivat ihan tuntumalla. Nelosrastia pummatessa putosimme kärjestä ja melonnan vaihtoon tulimme toisena.

Melonnan alku oli ihan ok ja pysyimme aikalailla muiden mukana. Loppuosa oli meille etukäteen heikoksi arvioitua fighting melontaa, ts. kanootin raahaamista uomassa puskien ja matalien koskien läpi. Meidän ratkaisu oli, että Jenni käveli rannalla ja Janne riuhtoi kajakkia uomassa. Vesi oli mukavan raikasta, eikä Jennin heppoiset jalat olisi siitä kovasti tykänneet. Melonnan jälkeen olimme neljänsiä pikkasen kärjen takana. Seuraavalla juoksu osuudella saimme kärjen nopeasti kiinni ja Kauniaisten laskettulu rinteessä suoritetun rinteenkiipeämisquestin jälkeen olimme taas kärjessä Omjakonin kanssa. Juoksimme seuraavaan vaihtoon samaan aikaan, vaikkakin matkalla otimme hiukan eri reitit.

Vaihdosta matkaa jatkettiin pyörällä ja heti alusta oli selvää, että pojat ajavat karkuun. Omjakonin suunnistus oli kuitenkin sen verran "sujuvaa", että tulimme seuraavalle rastille yhtä aikaa, eri suunnista tosin. Seuraavan väli oli tiellä ja pystyimme vastaamaan poikien vauhtiin suuremman peesihyödyn ansiosta. Hiekkatiellä vauhtiero oli taas melko selvä ja Omjakon sai pyöräilyn viimeisellä vitosella parin minuutin kaulan. Kisan ratkaisevaan rogainingiin meillä oli aikaa käytettävissä 15,5 minuuttia. Totesin heti, ettei kaikkia 8 rastia ehditä millään. 5 rastia oli mahdollista hakea, kun reitti oli suunnilleen yhtä pitkä kuin kisan alussa olleessa yösuunnistuksessa, joka kesti noin 10 minuuttia. Nyt lähtö ja maali oli pari minuuttia kauempana. Janne veturiksi keulalle ja Jenni narussa perään. Rastit löytyivät hyvin ja vauhti oli sen mitä jaloista pääsimme. Maalissa meille jäi aikaa puolitoista minuuttia, kun kisan maksimi aika oli 5 h 30min. Omjakon ei ollut vielä maalissa ja tiesimme, ettei seuraavan tulleilla Tereksellä ja Hiiltomiehillä ole mahdollisuutta, koska he olivat jo sen verran olleet perässä. Jännitimme, ottaako Omjakon sakkoa, kun oletimme heidän hakevan ainakin yhden rastin enemmän. Pojat tulivat esiin rannan toiseen päähän, kun vajaa minuutti aikaa oli jäljellä. Totesimme, että ei voi ehtiä. Maaliin he saapuivat noin puoli minuuttia myöhässä ja ottivat yhden pisteen sakkoa. Kaiken kukkuraksi heilläkään ei ollut haettuna kuin 5 rastia, heidän reittivalinnat eivät olleet olleet kovin hyviä. Näin pääsimme hieman muiden avustuksella kruunaamaan kauden X-kaadon voitolla.
-Janne-