torstai 5. helmikuuta 2009

Hanget korkeat nietokset

Eepo osallistuu helmikuun 7-8 päivä käytäviin Umpihankihiihtokisoihin Pudasjärvellä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitkään piirikunnallisen tason pippalot, vaan MM-kisat. Urheilullisesta tasosta vetäköön jokainen omat johtopäätöksensä.

Kyseinen tapahtuma koostuu lauantain retkiosuudesta, jossa hiihdellään ja suunnistetaan päivä kiertäen pakollisia tehtävärasteja ja keräten lisärasteja. Hiihtoajalla ei ole lauantaina merkitystä, kunhan on vain tavoiteaikaan mennessä yöpaikalla. Yötä ollaan maastossa nuotion ääressä ja niillä kamoilla ja eväillä, mitä on kantanut mukana.

Mualimanmestaruus ratkotaan sitten sunnuntaina n. 6 km pikataipaleella, johon lähdetään takaa-ajona lauantain pistesakkominuuttien mukaan. Pikataipaleen erikoisuus on jokaisen kärkipään joukkueen perässä hiihtävä "perässähiihtäjä", jonka tehtävänä on valvoa että jokainen porukka tosiaankin avaa omaa uraa umpihankeen. Saa nähdä näkyykö perämiestä enää maalissa. Muut joukkueen jäsenet ovat Pekka Väätäinen, Jaakko Mäkelä ja Hannu Hakkarainen ja joukkue on Utin jääkärirykmentti, eli varustus ja henki on isänmaallinen.

Kettu Kettunen iskee latu-uraa sauvoilla viikonloppuna Jämillä käytävissä hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa, M-35 sarjassa. Ainakin maaston puolesta Jämillä on odotettavissa hieno kisatapahtuma. Ja kun mieskin on kuulemma aivan hirveässä iskussa, niin on suoranainen ihme, jos Kettu ei ole tulosluettelossa kärkipäässä.

Jenni puolestaan hiihtää ihan perinteistä latuhiihtoa reilun 40 km:n Savoniahiihdossa Mikkelissä.

Lopuksi vielä Aaro Hellaankosken sanoiksi pukema totuus:
"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki."