maanantai 9. helmikuuta 2009

Voitto umpihangesta + hisu-uutinen

Eepo oli mukana voittamassa Umpihankihiihdon MM-kultaa viikonloppuna Syötteen maisemissa Pudasjärvellä. Joukkue oli UTJR 1 (Utin Jääkärirykmentti) ja muut kaverit olivat Hannu Hakkarainen, Pekka Väätäinen ja Jaakko Mäkelä, joista kukin on myös seikkailukisoja kisaillut.

Kaksipäiväisen kisan reitti oli sopivan raskas saamaan erojakin aikaan, sillä vain kolme joukkuetta ja yksi soolokisaaja hiihtivät lauantain kaikki lisärastit, vaikka Utin pojat aukaisivatkin latua käytännössä koko matkan, ainakin kauimmaisten lisärastien osalta. Ladunavaajan rooli luonnollisesti lankeaa sille joukkueelle, joka ensimmäisenä maastossa liikkuu. Muut vain seurailevat, jos oikean uran sattuvat löytämään. Lauantaina hiihtoa tuli noin yhdeksän tuntia ja matkaa kertyi reilut 52 km, eli hiihtonopeus on "vähän" latuhiihtoa verkkaisempaa.

Lopulliset sijoitukset ratkaisi kuitenkin reilun tunnin mittainen umpihankikiritaival sunnuntaina, jossa Utin joukkue hiihti kiinni ja ohitti ensimmäisenä päivänä täydet pisteet tehtävärasteilta saaneen Pilpasuon pallon joukkueen, joka pääsi matkaan 8 min etumatkan turvin. Kiriosuudella on siis edellämenneiden hiihtäjien urien käyttö kielletty. Onneksi kisa ratkaistiin loppupeleissä kuitenkin hiihtämällä, eikä tehtävärasteilla ansaituilla sakkominuuteilla.

Kuva kiritaipaleen lähdöstä:
http://www.pudasjarvi.fi/galleria/tapahtumat/umppari_2009/pages/_MG_7541.htm

GPS-seurantaohjelman lataamalla saa reitit näkyviin. Hieno ohjelma, kannattaa testata. http://www.gpsseuranta.net/index.php?sivu=o

HISU newsflash: Kettu Kettunen oli Jämillä käydyissä hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa M35 sarjassa seitsemäs. Pariin oikomisyrityseen oli tuhrautunut sen verran aikaa, että paremmat sijoitukset menivät muille miehille. Vihtavuoren Pamauksen viestisijoitus oli sama, eli 7., mutta K. Kettunen tuli avausosuudelta toisena vaihtoon aivan toisen seikkailijan, eli Ville Niemisen, tuntumassa. Olosuhteet olivat hyvät.