maanantai 4. toukokuuta 2009

Seikkailu- ja melontakauden avaus

Kevät etenee, jäät lähtevät ja seikkailijat kirmaavat ulos laitumille.

Kevään ensimmäinen Multisport Cupin kisa, Spring Adventure, käytiin vapun jälkeisenä lauantaina. Ratamestarointi oli vähintäänkin maailmanluokkaa, sillä kyseistä tehtävää hoiti Janne.K.Mononen. Häikäisevän hienoksi kehuttua rataa Sipoossa kiersivät vauhdikkaimmin Mäkelän veljekset, eli Omjakon, ja sekasarjankin voitto meni Omjakon nimiselle kokoonpanolle. Espanjaan ja Bimbache Extremeen Multisport.fi tiimin kanssa suuntaava Outi oli myös testaamassa kevätkuntoaan, ja hyvältähän se vaikutti. Outi nimittäin oli tuossa sekasarjan voiton korjanneessa joukkueessa ja huhujen mukaan isku oli sen verran hyvä, että kovempaakin olisi tarvittaessa päässyt. Parin viikon päästä taso sitten mitataan kansainvälisissä kinkereissä. Myös Pete oli keräämässä kokemusta kyseisessä kisassa. Kokemusta tuli, mutta kärkisijat menivät muille porukoille.

Eepo ja Markus "Kettu Repolainen" Kettunen ottivat sunnuntaina puolestaan Pieksämäen suunnalla mittaa itsestään ja Naarajoen melontareitistä jo perinteeksi muodostuneessa Naarajoki River Rallyssä. Viime vuotinen kutsukisa järjestettiin ennen jäiden lähtöä, joka teki hommasta melko haastavan ja vilpoisen. Nyt aika oli kuitenkin kullannut muistot, tunto palannut sormiin ja mielen vallannut positiivinen kevätmieli. Ajoitus olikin täydellinen. Jäät lähtivät nimittäin juurikin samana päivänä ja osittain melonnan aikana. Pojat eivät jään sulattamiseen muuten varsinaisesti osallistuneet, paitsi paikoitellen hieman pilkkomalla jäätä pienemmiksi palasiksi. Melontaolosuhteet olivat ilman puolesta kesäiset ja Ketun uudistunut kalustokin osoittautui varsin kilpailukykyiseksi. Voittajatkin saatiin selville: M35 K. Kettunen, M E.Jäppinen.

Espanjaan lähtevä porukka vaikuttaa siis olevan kutakuinkin kunnossa. Pekka "Iso-P" Sorjonen suorittaa harjoitteluaan salassa ja hänen touhuistaan ei ole kuin satunnaisia kuulohavaintoja. Huoleen ei silti ole syytä. Iso-P on aina kunnossa.