perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kevättä rinnassa ja pipi jalassa

Alkukauden päätavoitteeseen, eli Bimbache Extremeen Espanjassa, suunnataan uudistuneella kokoonpanolla. Peten korvaa joukkueessa Pekka Sorjonen. Pekka on kokenut kehäkettu ja tuttu mies useimmille suomalaisille seikkailu-urheilijoille. Pekan vahvuudet ovat monipuolinen lajiosaaminen, suhteellisen kova fyysinen kunto ja erittäin katu-uskottava ulkoinen habitus. Peten poisjäänti johtuu pitkään vaivanneesta pohjevaivasta, joka estää täysipainoiseen kisaiskuun pääsemisen Bimbacheen mennessä. Suunnistuspuoli kärsinee tästä kokoonpanon vaihdosta hivenen, mutta kyllä kartta pysyy kädessä muillakin - joukkueesta nimittäin löytyy vähintään kolme henkeä, jotka ovat suunnistuksessa täydellisesti onnistuessaan lähes piirikunnallista oravapolkutasoa.

No, treeni jatkuu. Janne, Outi ja Pete nykäisivät pääsiäisen aikoihin useamman tunnin yhteistreenin, joka osoitti, että vauhti riittää kärkikahinoihin ihan hyvin. Erityisesti fillarilla on vauhti kohdallaan. Myös muuten ovat treenit onnistuneet keskimäärin aika mukavasti. Tässä vaiheessa vuotta onkin tärkeintä taas herätellä esiin eri lajiominaisuudet mm. melontaan ja pyöräilyyn. Jäiden lähtöä siis odotellaan. Eepo puolestaan oli pääsiäisen aikaan viikon Ylläksellä harjoittelemassa hinaamista. Nyt tosin hinattava oli pieni vauva, eikä iso adventureköriläs tai adventurepirkko. Myös Ruotsin ja Skånen Perstorpissa on Eepo nähty juoksevan kartta rullalla pitkin pimeää metsää. Ilmeisesti kyseessä on ollut Tiomila -suunnistusviesti.

Janne on ratamestarina kevään kotimaisen seikkailukauden avauksessa, Spring Adventuressa. Kisa käydään Sipoossa 2.5. ja luvassa on valtavan mahtava elämys ja hieno rata.
Näissä tunnelmissa siis kohti tulevia koitoksia.