maanantai 7. kesäkuuta 2010

Multisporttia ja suunnistusta

Eepo osallistui Ristiinassa 5.6. lauantaina pidettyyn Ristiinan Multisport kisaan Solo-sarjassa. Kisa on todellinen multisport-kisa siinä mielessä, että reitti on merkitty koko matkalta melontaa lukuunottamatta. Melonnassakaan ei kyllä eksymään pääse, sillä reitillä vain kierretään yksi luoto, joka näkyy melonnan lähtöön. Kisa koostui n. 22 km pyöräilystä, n. 4 km melonnasta ja 11 km juoksusta. Tuloksena melko tuulisessa kelissä oli kisan voitto ajalla 1.48:22 ja samalla reittiennätys. Tulokset täällä. Tämä mukava kisatapahtuma jää nyt 10 vuoden jälkeen kuitenkin historiaan, sillä järjestäjät (Timberwolves ry. ) eivät enää ilmeisesti jatka kisan järjestelyjä.

Multisporttauksen jälkeen kokeili Eepo sunnuntaina onneaan myös suunnistuksessa, eli Luumäki-rasteilla. Tulos oli 14. sija, 14.33 voittajalle, eli Jani Mylläriselle, jääneenä. Se on paljon se. Sarja oli h21a ja matka 11.7 km. "Pitkä päätyyn ja perään" -taktiikka puri kuitenkin paremmin Luumäen soilla ja mäillä, kuin edellisenä viikonloppuna Suonenjoen Vasaman kevätkansallisissa ja astetta haastavimmissa suunnistusmaastoissa. Siellä sijoitus oli 28. (H21a, 42 osallistujaa, matka 10,51 km) ja ero voittajaan Antti Nurmoseen 21.03. Se on tosi paljon se. Taitosuunnistajana itseään pitävä E. Jäppinen kellotti Suonenjoella jäätävät kaksi ensimmäistä rastiväliä, ollen kakkosrastin jälkeen 20 sekuntia toiseksi viimeistä väliaikaa perässä.

Ensi viikonloppuna voivatkin Eepo ja Janne sitten syytellä toisiaan, jos suunnistus ei suju, sillä ohjelmassa on No Limit Adventure Tammisaaren liepeillä. Kilpailun johtaja Mika "Turisti" Pasonen on luvannut menestyjille palkinnoksi sahtia, joten panoksista ei ainakaan ole puutetta.

Kesän kohokohdaksi on Multisport.fi tiimille varmistunut elokuun loppupuolella Costa Ricassa kisailtava AR Costa Rica, (AR niinkuin Adventure Race). Kyseessä on non-stop tyyppinen muutaman päivän huitaisu, ilmeisen hienoissa ja eksoottisissa maastoissa. Mukaan on lähdössä peruskokoonpano: Pete, Janne, Outi ja Eepo. Viivalla Costa Ricassa nähdään ilmeisestikin myös muuta suomalaisedustusta, seikkailu-urheilun ruumiillistuman Pekka Sorjosen johdattamana!