maanantai 2. elokuuta 2010

Costa Rica tulossa ja kesä vielä menossa

Tiimin seikkailullinen kohokohta kesäkauden osalta on AR Costa Rica elokuun lopussa. Matkaan suunnataan 18.8 ja kotiin tullaan 30.8. Siinä välissä pitäisi tavaroiden pakkaamisen ja purkamisen, lentokentillä hikoilemisen ja muun seikkailu-urheiluun oleellisesti kuuluvan toiminnan lisäksi tempaista 500 km pitkä seikkailukisa. Matkaan lähtevät Outi, Pete, Janne K. Mononen ja Eepo.
Kuvassa ratamestari Antonio De la Rosa juoksee merikilpikonnaa karkuun.

Lajeista merkittävimmässä roolissa tullee olemaan jalkaisin liikkuminen ja suunnistaminen hyvinkin trooppisissa ja vehreissä olosuhteissa ja pyöräily kivisillä ja mutaisilla pikkuteillä. Kenties pääsemme pulahtamaan myös meressä, joko Tyynessä valtameressä tai sitten Karibian meressä. Lisäksi ohjelmassa on mm. melontaa ja raftingiä. Kaiken kaikkiaan odotettavissa on siis varsin hienoissa maastoissa käytävä suhteellisen hyvätasoinen kilpailu. Kovin voittajasuosikki on maailman paras joukkue Team Nike, joka rutinoituneena ja kovavauhtisena porukkana pärjää keskimäärin kisassa kuin kisassa. Lisäksi Ranskasta on tulossa Quechua, Ruotsista Team Explore, ja unohtamatta tietenkään "Team Multisport Omjakonia" koti-Suomesta, joka varmasti tulee myös jyystämään varsin vakuuttavasti seikkailu-urheilun ruumiillistuman Pekka Sorjosen heiluttaessa tahtipuikkoa.

Kesä on kulunut liikunnallisissa merkeissä, ja tiimin jäsenet ovat ulkoilleet ja jopa kisailleet eri puolilla Suomea. Pete ja Janne kävivät Arctic Circle 24 h kisassa Pallastunturin maastoissa Heinäkuussa. Pete oli liikenteessä Jaakko "White cycling pants" Mäkelän ja Niemelän Villen kanssa Hiiltomiehet nimellä. Sijoitus oli 2. Janne puolestaan kisaili Woodmannin heppujen kanssa, Nurminen ja Teivaanmäki, ja sijoitus oli 3. Voiton vei Free Adventure (Vähämetsä, Oja, Mäkinen). Outi puolestaan otti osaa Hiiltomies-adventureen Valkeakosken maisemissa Mäkelän Jaakon kanssa (Omjakon) ja tulos oli sekasarjan voitto. Eepo puolestaan on sinkoillut metsässä mm. Fin5 rastiviikolla, jossa tuloksena oli h21A sarjan (ei siis E, niinkuin eliitti) sija 7.

Lisäksi kauden kiistattomana kohokohtana ajettiin Heinäkuun alussa järjestyksessään ensimmäinen perinteinen Trans-Pohjois-Karjala maastopyörä etappikisa. Kahden päivän mittaisessa ja pirun pitkässä kisassa ei ollut muita kuin voittajia: Rookie sarja: M. Kettunen, Over 40: P. Forsman, White cycling pants: J. Mäkelä ja Men Open: E. Jäppinen. Jos pitää paarmoista ja poluista, niin ei muuta kuin Möhköön ja sieltä sitten fillarilla Teljoon.

Näissä tunnelmissa siis kohti Väli-Amerikkaa, jossa voi paikallisten paarmojen lisäksi olla metsässä vastassa myös muita ötököitä.