sunnuntai 28. elokuuta 2011

Seikkailua Pohjois-Karjalassa - URSAK II

Janne ja Eepo kävivät Outokummussa kisaamassa Karelian Seikkailu-urheilijat Ry:n, eli Karsun järjestämän seikkailukisan, eli Ursak II:sen. Kisa käytiin hienossa ja lämpimässä kelissä Mustan ja Valkeisen harjualueella Outokummussa. Välillä tosin pistäydyttiin fillarilla vähän kauempanakin.

Kisa koostui puolentoista tunnin suunnistus/uinti-osuudesta hienolla lampi- ja harjualueella, puolentoista tunnin melonnasta samaisella lampialueella, kolmen ja puolen tunnin pyöräilystä ja puolen tunnin rullaluistelusta.

Ensimmäinen osuus, eli suunnistus, jossa välillä uitiin (eli melottiin uimapatjoilla) salmien yli ja saaresta toiseen, oli varsin hieno. Karkasimme siinä heti muilta joukkueilta.

Suunnistus/uintiosuutta seurannessa melonnassa me olimme liikkeellä inkkarikanootilla, vaikka melonnassa olisi voinut käyttää myös kajakkiyksikköjä. Koska kilpailun järjestäjät olivat kertoneet melontaosuuden sisältävän muutamia kannasten ja kivisten purojen ohituksia kanoottia kantaen, päädyimme melomaan inkkarikanootilla, vaikka se onkin melontavauhdiltaan hitaampi kuin nopeat kajakkiyksiköt. Rantautuminen ja takaisin kyytiin hyppääminen ja kantaminen on kuitenkin nopeampaa kuin kajakeilla. Valinta oli varmastikin hyvä, sillä ero takana tuleviin kasvoi melontaosuudella. Erityiskiitokset LUPUS EXTREME seikkailujoukkueelle intiaanikanootin lainasta!

Pyöräilyosuudella saimmekin sitten maistella järjestäjien huumorintajun hedelmiä. Kohokohtana mainittakoon Maarianvaaran laskettelurinteellä suoritettu "quest-suunnistus", jossa ajettiin, kannettiin ja työnnettiin fillareita parhaillaan puolitoistametrisessä vesakossa ylös-alas ja sivurinteeseen. Voimasanojen maltilliselta käytöltä ei säästytty, eikä hirvikärpäsistäkään juuri ollut puutetta. Talutusaikaa taisikin kertyä yhteensä lähes yhtä paljon kuin varsinaista ajoa. Helmi reitti siis, todellista seikkailua. Lämpimät kiitokset tästä mieleenpainuvasta elämyksestä ratamestari Jaakko Leppäselle.

Lopussa oli vielä vajaan puolen tunnin rullaluistelu ja loppuhuipennuksena hyppy 5m hyppytornista järveen. Hyppy tosin suoritettiin ilman rullaluistimia, mitä voi pitää pienenä yllätyksenä.

Meillä kului kisaan aikaa noin 7 tuntia ja seuraavaksi sijoittuneella parivaljakolla Hannu Oja-Seppo Mäkinen (Free Adventure) ilmeisesti reilu tunti enemmin. Kolmanneksi sijoittuneista ei ole tällä hetkellä varmaa tietoa.

Tulokset tulevat joskus tänne.

teksti:Eepo