keskiviikko 10. joulukuuta 2008

7 Cerros Medellin day 3

Päivän pituudeksi oli ilmoitettu n.14 tuntia. Kun aamulla saatiin taas kartat käteen 5.30, oli järjestäjän aika-arvioon uskominen hankalaa. Reitti vaikutti melkolailla pitkältä. Safety oli keulilla 14 min meitä edellä. Nyt oli siis iskettävä vauhdilla.
Päivä alkoi lyhyehköllä mäkiautoilulla, minkä tiimi suoritti turvallisen varmasti vajaan minuutin kärkeä hitaammin. Vaihdossa lyötiin luistimet jalkaan ja edessä oli 5km luistelu, 1,5km juoksu, 8km luistelu ja 1km juoksu. Heti alkumatkasta napattiin piikkipaikka ja luisteltiin rennosti muilta karkuun. Vaihdossa eroa seuraavaan eli Peten tiimiin oli muutama minuutti. Perään 5km kaupunkisuunnistus, jossa eroa saatiin tehtyä hiukan lisää. Peten tiimi jäi tässä vaiheessa yhden jäsenen vatsaongelmien takia.
Suunnistuksen jälkeen saatiin pyörät alle ja lähettiin kiipeämään Medellinin keskustasta kohti viereistä "mäkeä". Eepo pisteli menemään keulilla alun jyrkkään mäkeen Suvia hinaten sen verran vauhdilla, että Janne ja Markus oli hätää kärsimässä. Reilun kympin pyöräilyn jälkeen eroa seuraavaan oli 20 min.

Vaihtopaikalla piti olla huolto, mutta huoltajat ei ollut vielä ehtineet paikalle, koska kaikki huoltoautot liikkuivat yhdessä letkassa. Muutaman minuutin kyselyn jälkeen päätimme lähteä pyöräkengät jalassa kohti melonnan alkua. Huotoautokaravaani tuli meitä vastaan juuri ennen melonnan alkua. Vaihto suoritettiin lennosta, mutta jouduimme edelleen odottamaan meloja 9 min, joka aika luvattiin hyvittää. Melonassa oli käytössä yksi kajakki, jossa sai meloa 2 kerrallaan.

Ensimmäinen 600 m oli joen uomaa, jossa nopeimmaksi tavaksi osottautui heti, että kaksi meloo ja kaksi kahlaa virkistävässä vedessä. Joen jälkeen oli kaksi lyhyttä n. 800 m ja 200 m rastiväliä järvellä. Tässä siis piti viedä yksijäsen kerrallaan rastille ja meloa takaisin hakemaan seuraavaa. Melonta meni hyvin ja siitä jatkettiin 10km juoksulla pyöräilyn vaihtoon. Pyöräily oli myös n.10km, josta suurin osa alamäkeen. Pari kilometriä alamäestä oli pyörän roudaamista kivikossa. Useampi kilometri tultiin alas myös nättiä jyrkkää pikku polkua. Lopussa muutaman sadan metrin nousu vaihtopaikalle. Johto oli säilynyt suunnilleen samana eli Peten tiimi tuli noin 25 min päässä takana.
Edessä oli parinkympin trekki. Alussa vähän huono reitti valinta pienempää tietä pitkin, jossa otettiin pataan viitisen minuuttia, mutta muuten jalka liikkui kevyesti. Trekin toisella rastivälillä tuli sitten pataan oikein kunnolla ja tässä tuli kisan ratkaisu. Kartassa menee yksi polku 2,5 km rastivälillä, jossa nousua reilu 500 m. Lähdimme sitä kulkemaan päätyen viidakkoon. Päätimme tehdä rankan ratkaisun ja kiertää noin 7 km ylimääräistä tietä pitkin. Polun etsintään tuhraantui 25 min ja Peten porukka tuli vastaan, kun lähdimme eteen päin. Petellä oli itsevarma ilme päällä, kun he lähtivät suuntaan josta emme polkua löytäneet. No ei hekään polkua siitä kohtaa löytäneet, mutta Pete tiesi parin vuoden takaa, että jostain polku menee, koska he olivat samalla välillä hävinneet paikalliselle Safety tiimille 45min. Nytkin kävi niin, että Safety tuli takaa ja pelasti Peten porukan, joka seurasi Safetyä kartassa näkymätöntä polkua pitkin. Seuraavalla rastilla olimme 20 min Safetyä ja Explorea perässä eli pataan tuli Explorerilta 45 min ja Safetyltä vielä enemmän. Trekin kolmannella rastilla saimme kärjen kiinni, kun he etsivät rastia, jota ei kuitenkaan löytynyt. Päätimme yhdessä jatkaa matkaa seuraavalle rastille, jossa selvitämme tilanteen, kun kännykkä ei etsintä paikalla kuulunut. Rastilla ei selvyyttä saatu, mutta arvelu oli, että rastiväli on hylättävä. Peli vaikutti menetetyltä, koska matkaa päivän maaliin oli enää kympin verran. Lähdimme vielä kimpassa laputtamaan 4 km kohti seuraavaa rastia, kun käsityksemme oli, että aika lasketaan vasta sieltä eteen päin. Saimme tietää rastilla, että lopussa ollut melonta Rio Medellinin likavedessä oli onneksi peruutettu ja maaliin jatkettiin juosten. Rastilla oli laskeutuminen, jonka vedimme lentäen ja jatkoimme siitä samalla tahdilla kohti maalia. Päivän voitto sentään tuli 6 km loppurykäisyllä, mutta kokonaistuloksissa Safety jäi 7 min edelle. Päivän kokonais kesto oli lopulta tuloksissa 13 tuntia, mutta siitä puuttuu kahdella hylätyllä rastivälillä käytetty noin 2,5 tuntia.
Onhan toinen sija ihan ok, mutta paljon jäi harmittamaan, ettei nopein joukkue voittanut, vaan kisa ratkaistiin paikallistuntemuksella. Kuvia ym. juttua kisasta löytyy järjestäjien sivuilta: www.7cerrosmedellin2008.com