sunnuntai 7. joulukuuta 2008

7 Cerros Medellin day 1



Ensimmäisen etapin luvattiin olevan 8h, kärki tosin kaasutti maaliin n. kymmenessä tunnissa. Päivä koostui 15km mäkiautoilusta, 40km trekistä ja 30km pyöräylystä (...pyöräntyönnöstä).

Tiimi otti autoilun rauhallisesti varoen pahempia vautioita, joita tässä lajissa oli kyllä tarjolla. Vaihtoon n. 3-4min kärjen perässä.

Osuuden alku loivaan ylämäkeen juoksua. Kohta tiimi oli yhdessä Peten Ruotsalaisen Primatravel/Explorein kanssa. Viisaat päät lyötiin yhteen ja kaasutettiin juoksun ensimmäinen rasti 5km pitkäksi. Muutama sata metriä tuli myös ylimääräistä kiipeilyä. Kaiken vaivan jälkeen lopulta päästiin juoksun ykkösrastille jonne olisi ollut juoksun alusta matkaa n. 20min;). Kärkeen eroa olikin sitten tässä vaiheessa jo 50min, sijoituksen ollessa huonoimmalla kolmanneksella.

Matkaa alettiin kuitenkin taittamaan sinnikkäästi. Heti kohta alkuun tuli selväksi ettei päivästä tulla selviämään luvatussa ajassa. Trekissä nousua tuli yhteensä kolmisen tuhatta nousumetriä ja tietenkin suurinpiirtein saman verran laskua. Vilkku päällä matkaa tehtiin ja ero kärkeen supistui muutamalla minuutilla joka rastilla.

Osuuden vaihtoon päästiin viidentenä n. 30min kärjen jälkeen. Peten tiimi oli tässä vaiheessa n. 10min edellä.

Koska kisa venyi luvatusta tunneilla ei pyöräilyyn oltu osattu varautua lampuin. Jannekin teki matkaa pikku ledillä, muut vähän suuremmilla ledeillä. Osuuden alussa aikaa tuhraantui minuutteja kun ensimmäinen rasti oli muutaman korttelin väärässä paikassa (tästä on ilmeisesti tulossa jotain aika kompensaatioita). Peten tiimi oli myös rastia hieronnut urakalla ja kohta isoon ylämäkeen polki kolme tiimiä yhdessä, kolmannen ollessa Espanjan Castilla y Leon, Tie muuttui tunnin polkemisen jälkeen niin jyrkäksi ettei ajaminen enää onnistunut ja kohta myös niin kiviseksi että pyöränkin raahaaminen oli nihkeää.

20min ennen huippua Peten tiimin yksi kaveri pyörtyi väsymyksestä ja matka jatkui yksin Espanjalaisten hyydyttyä jo aiemmin. Kohta kivisyys muuttuikin sitten välillä polviin asti upottavaksi mutavelliksi, missä matkaa taitettiin sitkeästi puolisen tuntia ylös ja alaspäin.

Maaliin tiimi tuli kolmantena n. 50min osuuden nopeinta Kolumbia Safety tiimiä jäljessä.
Toinen oli Kolumbian Bosi joka oli vain minuutteja edellä. Petenkin tiimi pääsi maaliin n. 20min jäljessä. Toinen etappi onkin sitten pelkkää cityseikkailua.