sunnuntai 7. joulukuuta 2008

7 Cerros Medellin day 2

Päivän pituudeksi luvattiin aamulla 6h, mitä oli vaikea uskoa ensimmäisen ylipitkän etapin jälkeen...
Koko päivän toiminta oli viritetty Medellinin miljoona kaupungin keskustaan. Päivä sopi tiimille koska suunnistusta oli ohjelmassa lähes koko ajan.
Päviä aloitettiin n. 1km rattaiden työnnöllä.

Kolme kisailijaa istui kyydissä ja yksi työnsi, työntäjää sai tietenkin vaihdella. Osuuden jälkeen oli vuorossa neljä "hajonta luuppia". Järjestäjät antoivat joukkueille A-D reitin käytäväksi. Jokaisen luupin rastilla oli lyhyt tehtävä. Noin yhteismitaltaan 12km osuudesta selvittiin toisena n. 3min Peten tiimiä jäljessä.
Matka jatkui edelleen juoksulla kohti "mahtavat" maisemat tarjonneelle köysilaskeutumiselle. Kahden kerrostalon välissä laskeuduttiin talojen sisäpihalle n. 30-40m matka.
Ero Peten tiimiin oli kutistunut osuuden jälkeen. 2min. Lyhyt juoksu korkean mäen päälle mistä alkoi erikoissuunnistus. Peten tiimi otti huonon valinnan mäen päälle ja oli suunnistuksen alussa 3min jäljessä.
Matkaa taitettiin rauhallisesti ristiin rastiin pieneen puistoon tehtyä rataa suunnistaen. Peten tiimi teki muutaman paremman valinnan ja ero oli kärkeen n. 10min osuuden jälkeen.
Suunnistuksesta ajettiin sitten päivän ainoa fillariosuus n. 5km seuraavaan vaihtoon. Vaihdon jälkeen oli taas muutama erikoistehtävä tarjolla.


Ensin juostiin uimaaltaltaalle missä tehtävänä oli liukumäki, köysirissa ja laattojen lasku altaan pohjassa. Uimaaltaalta matka jatkui armeijan esteradalle, mikä ei ihan kaikkein turvallisemmasta päästä ollut. Kun molemmat tehtävät oli suoritettu, päästiinkin luistelemaan n. 7km. Tiukkoja tilanteita sisältänyt luistelu liikenteen seassa päättyi seinäkiipeily rastille. Yhden piti kiivetä ja Eepo kiipesi seinän ylös.
Matka jatkui luistellen hieman enemmän tiukkoja tilanteita sisältäneen liikenteen seassa kohti seuraavaa rastia. Rastilla matka jatkui kilometrin juoksulla seuraavaan vaihtoon.
Seuraava osuus oli lyhyt juoksu ison mäen päälle missä kunnioitettiin muutama viikko taaksepäin menehtyneen Wilmar "Reno" Henaon muistoa. Mäen päältä ajeltiinkin sitten alas mäkiautolla. Ero kärkeen oli kasvanut ja oli tässä vaiheessa n. 17-18min. Neljän kilometrin juoksun jälkeen asetelmat eivät juurikaan muuttuneet. Peten tiimi oli maalissa ensin mutta, ei ollut kiipeilyseinää ylös asti päässyt. Otteita oli jäänyt käyttämättä n. 5-7. Jokaisesta käytetystä otteesta sai -3min vähennystä. Tiimi siis mahdollisesti otti etappivoiton, tai sitten Peten tiimi. Kokonaistuloksista ei tässä vaiheessa ole tietoa.
Huomenna kisaa jatketaan kisan päättävällä pitkällä etapilla. Luvattu on 14h, mutta nähtäväksi jää miten pitkä siitä muodostuu.