maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sukset pussiin ja kohti kevätlaitumia

Lopputalven hiihtelyjen yhteenveto:

Janne hiihti hyvät hiihdot talven viimeisissä SM kisoissa Imatralla. Tuloksena viestin Suomen mestaruus ja 50 km perinteisellä väliaikalähdöllä kisatussa kisassa sija 12. 10 sakkiin olisi vaadittu 5 sekuntia kovempi hiihto.
Tulokset Jannen osalta, Imatran SM hiihdot:
SM Sprintti (P), sija 21. (Voittaja S. Jauhojärvi)
SM viesti, sija 1. Joukkueessa Colliander, Mononen, Hiidensalo, Heikkinen.
50 km (P), sija 12. (Voittaja R.Hakola)

Aiemmin talvella Janne pääsi testaamaan kuntoaan myös Maailman Cupissa Lahdessa. Skiathlon (15 km P + 15 km V) kisassa tulos oli "lapped" ja sijoitus 80. Yhteislähtökisasta muodostuu takarivin miehille käytännössä jojottelua, jossa on hankala saada kunnollista hiihtoa aikaan. Ylämäissä on alussa ruuhkaa ja mäkien päällä kova kiire. Sprintissä (P) Jannen sijoitus oli 79.

Eepo kävi hiihtämässä pari latu"retkeä":
Pirkanhiihto 90 km (P), sija 3. (Voittaja T.Lemmettylä)
Pogostan hiihto 51 km (P), sija 5. (Voittaja E. Mursu)
Lisäksi Eepo oli hiihtämässä todennäköisesti Suomen vanhinta "hiihtosuunnistus"kilpailua, eli puolustusvoimien Oltermannin hiihtoa Pohjois-Savossa. Kisassa hiihdetään pareittain armeijan suksilla ja viestikapulana toimii selässä kannettava rynnäkkökivääri. Joukkue oli Suur-Savon Reserviläiset ja sija oli 1. Tuolla voi katsella reittejä. (Eepo oli hiihtämässä välillä 21:50:50 - 22:37:50 ja 23:51:30 - 01:37:54)

Kevään ja alkukesän kisasuunnitelmista ei seikkailurintamalla ole kovinkaan selkeää käsitystä, lukuunottamatta Kiinaan suuntautuvaa maailmanvalloitusmatkaa joukkueella Janne, Pete, Ville Mäkelä ja Henrika Malmström.

Heinäkuussa on kuitenkin ohjelmassa Suomen ensimmäinen Adventure Racing World Series kisa, eli Endurance Quest, jossa kolmisen vuorokautta laahustetaan märissä kengissä ja syödään suklaapatukoita kokoonpanolla Janne, Eepo, Ville Niemelä ja Henrika Malmström. Joukkueen esittely tuolla.