Niin tulevissa Portugalin MM-kisoissa, kuin myös muissa seikkailukarkeloissa on oikeilla varustevalinnoilla mahdollisuus tehdä hommasta vähän nautittavampaa. Joukkueen jäsenillä on SM- ja MM-tasolla kokemusta myös muista lajeista, kuin seikkailukisoista ja näidenkin kokemusten valossa ollaan romppeita haarukoitu. Tärkeintä on luotettavuus ja käyttökelpoisuus niissä olosuhteissa, joissa varustetta käytetään. Lisäksi kevyt paino on tietysti hyvä asia. Erityisesti käyttökelpoisuus kisaolosuhteissa rajaa joitakin hienoja ja superkevyitä rensseleitä pois. Esimerkkinä mainittakoon nyt vaikka liian kevyttä tekoa olevat renkaat maastopyöräilyyn.
Tässä tärkeimpiä poimintoja varusteista:
- Reput: Osprey Talon 33 ja 22. Vahvaa tekoa ja hyvä kantaa, hyvät taskut. On olemassa vähän kevyempiäkin, mutta tuskin tähän käyttötarkoitukseen paremmin soveltuvia. Esim. 200 gr kevyempi reppu voi olla selässä jo paljon huonompi, varsinkin juostessa. Ottaa vaikka pari desiä vähemmin sitten juotavaa mukaan, jos paino pelottaa.
-Fillarit: Vanhat koetellut sotaratsut, eli Lapierre x-control 310. Ei mikään superkevyt, mutta erinomainen ajaa pitkää siivua ja menee hyvin myös isommissa röykyissä. Edessä ja takana 10 cm joustoa. Alumiinirunko ja perustoimiva shimanon voimansiirto ovat ns. pomminvarmoja valintoja.
-Kypärä: Cratonin fillarikypärät kestävät vähän ronskimpaakin käyttöä ja pysyvät päässä hyvin, vaikka päällä olisi lamppu keikkumassa. Lisäksi säätö on helppoa hanskatkin kädessä, kun välillä on pipo tai buff-huivi välissä pitämässä kuupan lämpimänä.
-Kengät: La Sportivan crosslitet ovat melko matalat ja tukevat juosta maastossa, mutta tarjoavat kuitenkin jonkinlaista iskunvaimennustakin. Lisäksi päkiän kohta on melko leveä, mikä on kurttuisille jalkapohjille hyvä asia. Kuivuu myös suhtellisen nopeasti. Pohja voisi tosin olla hivenen kovempi, jos selässä on iso reppu ja maasto pahaa kivikkoa. Jotkut meistä käyttävät pohjiin ruuvattavia nastoja, jolloin pito on lähes nastarin tasoa. Toisille taas riittää pelkkä kumin tarjoama pito, joka sekään ei ole huono.
-Kuoriasut: Berghausin kevyt kuoritakki ja pitkillä vetskareilla varustetut kuorihousut gore-paclitestä ovat osoittautuneet hyviksi silloin, kun niitä oikeasti tarvitsee. Muutenhan ne ovat repussa.
-Muissa vaatteissa luotetaan kevyisiin ja nopeasti kuivuviin Nonamen ja Onewayn trikoisiin ja juoksupaitoihin ja Harvest pyöräilypaitoihin ja ajohousuihin (descenten tekemät=hyvät). Lämpimämpää vaatetta on mukana Craftin valmistamien ProJob fleece paitojen muodossa. Hanskoina käytetään Yokon kevyitä ajohanskoja, jotka on hyvät myös kaikessa muussa touhussa, kuten mm. melonnassa, jos kädet on kurtussa ja rakkoja alkaa tulla.
-Valoa pimeään tuovat Lupinen lamput, joista käytössä on 3 Wilmaa ja 1 Tesla. Valoteho riittää erittäin hyvin kaikissa olosuhteissa ja käytännössä vain yhden tarvitsee kerralla tohottaa isommalla kuin minimiteholla. Mukana kannossa on myös pienempi ledilamppu, eli Petzlin luotettava Tikka xp.