torstai 7. lokakuuta 2010

BUFF THERMOCOOL on maailmanmestari

21.00 paikallista aikaa.
Buff Thermocool ylitti maalilinjan klo 18.47. Maailmanmestarit mallia 2010 jaksoivat siis painaa loppuun asti neljä ja puoli vuorokautta ja pitivät toisena yönä saavuttamansa johdon loppuun asti. Joukkueessa kisasivat Emma Roca, Fran Lopez, Julia Arnau ja Benjamin Midena. Pitkän linjan seikkailu-ura sai siis kruunun kotikisoissa! Benjamin tosin on ranskalainen.

Blackwater tuli toisena maaliin noin 3 tuntia Buffin jälkeen. Viimeisen vuorokauden vaikeudet hidastivat nousua kohti kärkeä, vaikka välillä näyttikin siltä, että Blackwater vie koko homman.

Kolmanneksi tulee Silva, jahka joelta pääsevät huomenna aamulla pois. He jäsähtivät siis jokimelonnan darkzoneen ollessa joella.

Neljänneksi tulee kaikella todennäköisyydellä sijoittumaan Team Outdry - Chiru Bike - Claire&Guit! (ytimekäs nimi, eikö totta). He viettävät myös yön jossain joen varrella. Perässä viidentenä seuraa Columbia-Megasport Awauto (ei tämäkään nimi ihan huono ole), eroa heidän välillään reilut 3 tuntia. Kuudentena tässä vaiheessa Daredevilssit, eroa Columbiaan noin 1,5 tuntia. Sitten tulee lähes peräpeilissä kiinni Adidas, mutta heillä on se viikon sakko plakkarissa. Käytännössä siis sijalla 7. on nyt tsekkiläistiimi Opavanet-Tilak-Merida (voi perhana näitä nimiä), he ovat jääneet tanskalaiszombeista noin kaksi tuntia . He ovat siis tempaisseet meidän poikien ohi. Thule tulee seuraavana, sijalla 8., eroa tsekkeihin ei ole kuin puolisen tuntia.

Tässä vaiheessa on syytä myöntää, että tällä palstalla esitetyt spekulaatiot darkzonen kokoavasta vaikutuksesta lopputuloksia ajatellen ovat olleet perusteettomia. Ehkä. Huhu nimittäin kertoo, että kun joukkue saapuu melonnassa joen alkuun, niin aika otetaan ylös, ja siinä odotettu aika hyvitetään. Tämä on hieman kaksipiippuinen juttu. Ensinnäkin: miten kohdellaan niitä tiimejä, jotka jo ovat joella, kun pimeä yllättää? Hyvitetäänko heille koko yö? Eli auringonlaskusta auringon nousuun? Mistä tiedetään, että tiimit eivät ole meloneet yöllä? Trakkerit kun on välillä pitäneet vuorokaudenkin mittaisia luovia taukoja. Toiseksi: Oliko tämä hyvitysmenettely kaikilla koko kisan ajan kirkkaana tiedossa. Vähän veikkaan, että ei ollut. Eiköhän sieltä jotkut lopputulokset joka tapauksessa ulosteta. Oikeastaanhan se on ihan sama mitä sijoille 4-100 käy. Top-3 muistetaan, tai oikestaan vain voittajat.

Jos hyvitykset on voimassa, on Thulella haarukassa siis sijat 7-8, ehkä jopa 6. Jos hyvityksiä ei ole, on haarukassa sijat 5-8. Maaliin kuitenkin varmastikin päästään kunnialla ja annetun ajan puitteissa!

Mika Pasonen raportoi: Omjakon on nähty oluella! Penat (eli Garmin) on myös nähty, elossa. Samoin varapenat (Skand.hunksit), elossa. Rannassa kuulemma kiroillaan suomeksi isolla porukalla.

Mika "Silmäpussi" Pasonen jatkaa raporttiaan: "Huollossa kaikki ok. Kuntohuippu lähestyy, ja on huipussaan huomenillalla, sitten katotaan kuka on kuka! Korkeanpaikanleiri täällä onnistui nappiin ja punkkua riitti, samoin konjakkia. Ylikuntoa en pelkää, se on heikkoja varten, tänään vielä treenataan." Loppu raportista sisältää tuotesijoittelua ja sellaista tajunnanvirtaa, että sitä ei ole syytä tällä foorumilla julkaista. Raportti loppuu kuitenkin seuraavasti: "Salamanca here we come!"

Stay tuned! Tätä herkkua on vielä jäljellä.