maanantai 4. lokakuuta 2010

Toisen illan tilanne...

...on se, että Buff-Thermocool paukuttaa johdossa. Pari tuntia perässä seuraa toisena Silva. Kolmantena seuraa Outdry-jne. (eli ex-Lafuma) noin neljä tuntia keulasta. Neljäntenä tulee tanskalaisyllättäjä Daredevils heti perässä (tätä kirjoittaessa näyttää kyllä siltä, että Outdry pummaa pimeässä ja Daredevils kuittaa.)

Nike eli Blackwater, joka ohitti uniensa jälkeen meidän sällit (eli Thulen) iltapäivällä vuorelle noustessa, vetää suorempaa reittiä korkeammalla vuorella ja saattaa onnistuessaan nousta suoraan kolmanneksi. Navigointi (eli suomeksi ihan vaan suunnistus) pimeällä ja vuoristossa voi olla noilla kartoilla kohtuullisen haasteellista, mutta puikoissa Nikella on mm. Chris Forne, joka oli mm. MM-suunnistuksissa Trondheimissa tänä vuonna keskimatkalla 21. ja pitkällä 24. Erittäin kokenutta Fa'vaeta taas pidetään yhtenä seikkailukisojen parhaana suunnistajana. Kloserikin on voittanut muutama vuosi takaperin Jenkkilässä pidetyt rogainingin MM-kisat. Hän tuskin kyllä suunnistuksesta tällä kertaa vastaa. Eli kartta pysynee kädessä oikein päin.

Thule siis tällä hetkellä seurannan mukaan kuudentena. Tosin lähelle perään iskeneen tsekkiporukan Opavanet-jne. seurantalaite ei ole näyttänyt mitään pariin tuntiin.

Huonoja uutisia:
-Suomen toivo Team Garmin heitti MM-haaveet nurkkaan ja pyyhkeen kehiin jokin aika sitten.
-Parin vuoden takainen MM-voittaja Orion on keskeyttänyt. Nathan Peterson veti lipat fillarilla ja oli pötkötellyt vartin tajuttomana. Ukko kuitenkin nyt hereillä ja kuulemma "ok". Ilmeisesti loukkantuneen herran oma fillari oli jäänyt matkan varrelle lentomatkalla ja alla oli uudenkarhea ennen kisaa ostettu tykki. Liekö sillä ollut osuutta onnettomuuteen. Viime vuonnahan meidän tiimillä katkesi matka Jannen lippoihin fillarilla. Tarkkana pitää siis olla kun fillarilla sotkee.

Muita havaintoja:
-Suomipoppoo "Peki Sorjomen", Herkules, Tume ja Laura Salmela, eli Omjakon, niilottaa tällä hetkellä hyvissä tarkkailuasemissa vajaa 9 tuntia keulaa perässä.
-Kolmas 100% kotimainen, eli Scandinavian Hunks, sotkee vielä ilmeisesti fillariosuutta, joka kärjen osalta päättyi kymmenisen tuntia sitten.

Kirjeenvaihtajastamme Mika "Turisti" Pasosesta ei ole havaintoja. Mies lienee syömässä ituja ja valmistautumassa huomisiin vaativiin raportointitehtäviin. Stay tuned!