torstai 7. lokakuuta 2010

Uusi päivä, uudet kujeet

Klo 10.00 paikallista aikaa.
Tilanne on seuraava: Buff ehti joen alkuun ennen darkzonen päättymistä, mutta joutuivat odottamaan vain alle kaksi tuntia aamun sarastusta. Blackwater sen sijaan ei ehtinyt joelle pimeän aikana, joten he eivät siis saaneet Buffia kiinni, eivätkä päässeet levähtämään darkzonen ansiosta. Tällä hetkellä Blackwater on kuitenkin vain reilun tunnin Buffia perässä. Joki kestää tuntikaupalla, joten kärkipaikka voi vielä vaihtua. Blackwaterin vauhtia lienevät ratkaisevasti hidastaneet Nathan Fa'vaen tulehtuneet silmät, joiden vuoksi heppu ei kuulemma näe yhtään mitään. Kiva siinä sitten varmasti oli ajella yön yli fillarilla, varsinkin kun maasto ei välttämättä ollut ihan tasaista asfalttia koko ajan. Lisähidaste Blackwaterilla oli se, että he ryssivät aika pahasti yhden vaihdon. Eilisen fillariosuuden jälkeen jatkettiin matkaa muutaman tunnin trekillä. Kengät olivat kuitenkin pahus sentään päässet unohtumaan pois vaihtotynnyristä. Nathan joutui sitten tepastelemaan koko trekin pohjalliset sukkien sisään tungettuna. Ilman kenkiä siis. Seuraava ylämäkirullaluistelukin meni samoilla jalkineilla, kun ei jalat enää kuulemma mahtuneet luistimiin. Karu meininki.

Takana tulee kolmantena Silva, mutta ratkaisevan oloisesti jääneenä. Heitä seuraa Outdry. Erot joukkueiden välillä ovat monta tuntia tässä vaiheessa. Viidentenä matkaa tekee tällä hetkellä Columbia, joka aika pirtsakasti tempaisi Daredevilssien ohi yön aikana. Mtbo-starbat, eli Daredevilssit, ovat kuulemma aika pahasti tummuneet. Näytti kuulemma siltä kuin olisi ollut lauma tanskalaisia zombeja liikkeellä. Daredevilssit vielä tässä vaiheessa siis kuudentena, mutta sakkaavat pahasti.

Seitsemäntenä niilottaa Adidas, mutta isot sakot niskassa. Ei heistä sen enempää. Sitten tulevatkin Janne.K.Mononen, Pete, Martti ja Outi. Thule on pari tuntia Darea perässä ja Columbiaan on 5 tuntia. Meno oli kuulemma erittäin pirteän oloista, ja ei olisi mikään ihme, jos he ajaisivat vielä Columbiankin kiinni.

Joku asioista selkeästi pahasti pihalla oleva spede oli kirjoittanut tähän blogiin eilen illalla, että edessä olisi viimeinen yö. Näin asia olikin kärjen osalta, mutta jopa kolmantena etenevä Silva saattaa jysähtää darkzoneen tänä yönä. Todennäköisesti he ovat silloin kyllä jo jokiosuudella. Näin homma etenee varmastikin myös Outdryllä. Thule, Columbia ja Daredevilssit todennäköisesti kokoontuvat joen alkuun pimeällä. Ja sitten sijat 5-7 jaetaan käytännössä jokimelonnassa. Siinä luulisi Thulen olevan vahvoilla, onhan Martti sentään kanoottitehtailija ja muillakin heiluu mela ihan kivasti.

Muista suomalaisista on yksi näkähavainto. Penat on nähty. Sijoitukset ja sellaiset on ihan hakusessa.

Mika Pasonen raportoi seuraavaa: "Olen väsynyt ja haluan pois täältä. Olen kyllä henkisesti varautunut viettämään vielä yhden yön näissä hommissa. On pakko." Hän jatkaa: "Silmäpussini ovat nyt jo navan tasolla. Kunnon unet tekisivät tosiaankin eetvarttia. Pitää nyt kai kuitenkin vetää vielä muutama Mahou ja sinnitellä tämä homma kunnialla loppuun."
Ei lisättävää.
Stay tuned.