tiistai 5. lokakuuta 2010

Kolmas aamu sarastaa

Klo 08.30 paikallista aikaa on tilanne seikkailu-MM:issä se, että Buff paukuttaa johtoasemassa muutaman tunnin turvin. Buff vaikuttaa erittäin vahvalta ja hyvävoimaiselta voittajakandidaatilta tässä vaiheessa kisaa ja joukkueen vahvuus on kunnon ja kokemuksen lisäksi myös paikallistuntemus. Julia kuulemma asuu kilpailualueella.

Pitkän trekin ja sitä seuranneen fillarisiirtymän jälkeen on ohjelmassa pakollinen 4 tunnin tauko. Buff on jo jatkanut matkaa tauolta eteenpäin, ja parhaillaan taukoa viettävät Silva, Outdry, Blackwater ja Daredevils. Thulen trackeri lopetti taas toimintansa ennen kolmea yöllä, jolloin he olivat pari-kolme tuntia Blackwateria perässä. Todennäköisesti sällit saapuvat taukoon tunnin sisällä, sillä Blackwater on siellä jo muutaman tunnin pönöttänyt. Thulelle tauko ajoittuu siis päiväsaikaan, joka ei ole paras mahdollinen tilanne nukkumisen kannalta, mutta eiköhän se uni tule kaikesta huolimatta.

Myös Silva, Outdry, Blackwater ja Daredevils vaikuttavat kaikki olevan aika hyvässä tikissä, eli kova urakka on Thulella edessä, jos meinaa palkintopallille nousta. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja tilanne on kuitenkin suhteellisen hyvä, sillä eroa ei vielä aivan valtavasti ole esim. kakkosena olevaan Silvaan.

Tauon jälkeen homma jatkuu taas fillareiden selässä pari-kolme tuntia ja sitten on vuorossa pareitain suoritettava yhdistetty melonta- ja trek -osuus. Tämän jälkeen on vielä vuorossa vaikka mitä, ja koko homma tulee todennäköisesti kulminoitumaan viimeiseen jokimelontaan, jossa on darkzone. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kärkijoukkue tai -joukkueet jäsähtävät darkzoneen, eli pimeällä ei siis saa meloa joessa, niin takaa-ajajat voivat ottaa tuntitolkulla kiinni. Nyt näyttää arvioidun aikataulun valossa siltä, että näin tulee käymään.


Vielä on kisaa jäljellä.

Melko todennäköisetä on, että se joukkue joka ensin hyppää kajakeista kuivalle maalle lopun tunnin mittaiseen city-suunnistukseen, voittaa myös mualimanmestaruuden. Välissä on kuitenkin vielä monta mutkaa ja askelta otettavana, ja kisa jatkunee vielä kärjen osalta vajaat kaksi vuorokautta.

Mitä kuuluu Mika "Terveet elämäntavat kunniaan" Pasoselle, joka pyyteettömästi ja intoa puhisten raportoi jokaisesta käänteestä tässä kiivassa taistossa? No, ensinnäkin sopiva punaviini on löytynyt. Siinä on keltainen etiketti ja hintalapussa seisoo 1, 04 €. Lisäksi hän on juonut yhden kervesan, ihan vain kokemuksen vuoksi, ja muutenkin ravinnut itseään terveellisesti. Unet ovat kuulemma jääneet aika ohuiksi, mutta niin pitääkin jäädä. Onhan kyse sentään seikkailusta ja silmäpussien kuuluukin roikkua! Stay tuned.

ps. Järjestäjien ilmoittama ikävä keskeytysuutinen osoittautui ankaksi. Team Garmin porskuttaa vääjäämättömästi kohti kärkisijoja, ja ei todellakaan ole keskeyttänyt.
ps2. Muut suomalaiset vetävät myös Peter Seliniä lainatakseni ns. isoa kovaa. Omjakon on tällä hetkellä siellä, missä kärkijoukkue olisi voinut olla noin 14 tuntia sitten, jos he olisivat Omjakonin tavoin lähteneet harjanteen päällä sijaitsevalta köysirastilta aivan väärään suuntaan ja kohti väärää laaksoa. Edessä on hikinen urakka takaisin mäen päälle, mutta onhan matkaakin ja kisaakin vielä jäljellä! Eihän reilu tuhat ylimääräistä nousumetriä tunnu tämän tason kestävyysurheilun gladiaattoreilla yhtään missään (taas lainattiin härskisti Peter Seliniä). Scandinavian Hunks on taas pauttiarallaa 19 tuntia keulaa perässä, mutta seurantapallukka liikkuu vielä, ja lujaa! Suomalaisella sisulla eteenpäin!