keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Tilanne neljännen päivän aamuna

Kello 08:40 paikallista aikaa.

-Buff johtaa vielä. Silminnäkijähavaintojen mukaan meno alkaa olla aika tahmeaa, mutta tsemppi on kova. Varsinkin eilisiltainen luistelu oli ollut myrkkyä. 700 nousumetriä n. 6 km matkalla kahden ja puolen vuorokauden jyystön jälkeen on varmasti aiheuttanut lämpimiä tunteita ratamestaria kohtaan. Antonio ei silti armahda. Tällä hetkellä vetävät samaista mäkeä loikalla ylös Janne.K.Mononen, Pete, Martti ja Outi. Vaikka meno on Thulella epäilemättä samaa luokkaa kuin Johann Muhleggillä Salt Lake Cityssä, on ero kärkeen kuitenkin jo noin 13 h ja peesihyötyä ei näin ollen juurikaan enää ole. Thule on kisassa tällä hetkellä sijalla 7, eli Adidas Terrex (viime vuoden maailmanmestarijoukkue) on jäänyt vähän jälkeen. Thulen tilanne on pientä väsyä lukuunottamatta kuulemma hyvä, ja kaverit on virkeän oloisia.

-Blackwater on noususuhdanteessa ja kisassa tällä hetkellä toisena, kuitenkin 6 tuntia Buffia perässä.
-Svedupetterit, eli Silva niilottavat kolmantena 7 h 30 min Buffista jääneenä.
-Neljäntenä tulee Outdry-jne., 8 h 30 min keulaa perässä.
-Viidentenä tanskalaisyllättäjä Daredevils, 12 h keulasta.
-Kuudes Columbia, 12,5 h keulasta.
-Seitsemäs meidän lähes ikioma ja 75% aitoa suomalaista lihaa sisältävä Thule. Keulaan siis se 13 h tms.
-Kahdeksantena ja yhdeksäntenä käsi kädessä, ainakin seurannan mukaan, vetävät wassbergiläis-tyylillä rullaluistelumäkeä ylös Adidas ja Tsekkien Opava. Opava on nousukiidossa.

Ennustukset kisan lopusta menevät tällä hetkellä seuraavasti:
-Buff rummuttaa, paukuttaa, niilottaa, ähisee, puhisee, kävelee, pyöräilee ja meloo tämän päivän taistellen unenpuutetta ja tummumista vastaan. Todennäköisesti he kuitenkin ehtivät jokimelontaan, jonka aikana darkzone napsahtaa päälle. Mikäli Buff onnistuu pääsemään joella jonkin matkaa eteenpäin, on kisa käytännössä ratkennut siihen, koska muutkin jotuvat odottamaan. Jos Buff taas tummahtaa niin tummaksi, ettei ehdi jokimelontaan ennen pimeää, on edessä kokoontuminen joen rannassa. Sitten kärkijoukkueet vain melovat kilpaa lähtöluvan aamulla saatuaan. Tämä olisi tietysti ankea loppu ja epäreilua Buffia kohtaan tavallaan, mutta eipä näitä seikkailukisoja kukaan ole kovin reiluiksi väittänytkään.

-Nike noussee lähemmäksi Buffia, ja ei olisi aivan ihme, jos ihme tapahtuisi, eli kärkipaikka vaihtuisi vielä.
-Silva ja Outdry todennäköisesti kisaavat sijasta kolme. Meidän Thulella on toivottavasti myös sanansa tässä sopassa sanottavana, vaikka vauhdin pitäisikin parantua nykyisestä aika paljon. Jotenkin en ihan jaksa uskoa esim. Daredevilssien jaksavan ihan loppuun asti. Mutta olen ollut ennenkin väärässä ja mitä tahansa voi tapahtua vielä. Kisaa on vielä reilusti yli 24h jäljellä!

-Entäpä ne 100% kotimaiset? Ennen kisaa oli vielä mahdollisuudet vaikka kolmoisvoittoon. Nyt alkaa kuitenkin ikävästi vaikuttaa ihan siltä, että enää ei mahiksia juuri ole: Garmin on kärkeä noin 24 h perässä, Omjakon vähintään saman verraan + muutama missattu rasti, ja Scandinavian Outdoorhunks on peruspenamaiseen tyyliin alkanut ilmeisesi oikoa osuuksien ohi.

-Pasosen Mika, tuo laadukkaan seikkailuraportoinnin sanansaattaja, voi kuitenkin hyvin. Unenpuutetta, vilua ja kylmää on koettu, mutta tasapainoinen ruokavalio ja hyvät varusteet ja nesteytys pitävät miehen tikissä varmasti vielä ainakin yhden päivän. Tekstareiden rivien välistä voi kuitenkin vielä lukea, että usko omaan suoritukseen ei ole hiipunut. Eikä tietenkään myöskään Thulen suoritukseen.
Kisa ratkeaa pian, stay tuned!