maanantai 1. syyskuuta 2008

Eepo armeijan leivissä

Peten ja Jennin Kiinan valloituksen aikana käväisi Eepo puolustamassa isänmaata pohjoisella rintamalla, eli tarkemmin sanottuna Kemijärven Sarriojärvellä. Siellä käytiin Puolustusvoimien suunnistusmestaruuskilpailut, joissa Eepo osallistui Suur-Savon reserviläisjoukkueessa partiosuunnistukseen.

Kyseisessä lajissa on nelihenkinen joukkue ja kisa koostuu pareittain suoritettavasta yösuunnistuksesta, yksin juostavasta päiväsuunnistuksesta ja kisan lopussa olevasta pikataipaleesta, jonka aikana porukalla ammuskellaan rynchesterillä eli rynnäkkökiväärillä ja nakellaan käsikranaatteja. Käsikranaatit eivät tosin räjähdä. Ammunnasta ja kranaatinheitosta saa ankarasti sakkominuutteja, jos ei osu. Partiosuunnistuksen erikoispiirre kaiken edellämainitun lisäksi on vielä se, että rastit saa hakea missä järjestyksessä tahansa. Lisäksi on muutama yhteinen rasti, joilla kaikkien on käytävä tai jossa partio kokoontuu jokaisen haettua omat rastinsa. Rastien jako joukkueen jäsenten kesken kisan aikana on siis tärkeää. Varustus on tietysti maastopuku ja selässä intin reppu ja rynnäkkökivääri.

No, voittohan sieltä irtosi ja joukkueen suoritus oli sotilaallinen ja tasavahva. Joukkueen jäsenet olivat kapteeni mvh Risto Haikonen, luutnantti Eepo, vänrikki (ja varsinainen tarkk'ampuja) Jere Pajunen ja kersantti O-J Korpinen. Kisa oli mukava uusi kokemus kestävyysurheilun saralla ja järjestelyt sotilaallisen jämäkät.

Linkistä saa ladattua gps seurantaohjelman, jolla voi katsella joukkueiden kulkemat reitit ja rastienjaot jne.
http://www.gpsseuranta.net/index.php?sivu=o